Bramborový salát s houbami
Ingredience
- 500 g salátových brambor
- 300 g uzené slaniny
- 400 g žampionů
- 200 g nakládaných okurek
- 1 svazek jarní cibulky + trochu pažitky
- 1 lžíce majoránky
- sůl a černý pepř
- francouzská hořčice
- 100 g majonézy Hellmann's Original
Instrukce
- Neoloupané brambory nakrájejte na silnější plátky a uvařte v osolené vodě. Vodu sceďte a poté nechejte brambory vychladnout. Houby nakrájejte na plátky, okurku na půlkolečka, jarní cibulku na tenké plátky, pažitku nasekejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na silné kostičky, opečte na pánvi dokřupava, poté přidejte k bramborám. Přebytečný tuk slijte, na pánvi ho nechte pár lžic. Na tomto tuku opečte houby. Když vychladnou, smíchejte je s bramborami, přidejte majonézu, hořčici, okurky, pažitku, vše důkladně promíchejte. Salát dle chuti dochuťte solí, pepřem a majoránkou.
Jak si tak říkám tak kdybychom doma měli konečně už ten objednaný litinový hrnec tak by se nám taky to vaření přes svátky dělalo lépe, nebo to tak ostatní co ho máte nevnímáte? Já se na každý upgrade v životě těším, jen co je pravda.
Zajímavý recept.