Bramborový salát s houbami

Vytisknout recept
Bez bramborového salátu si vánoční tabuli ani chlebíčky na Silvestra neumíme představit. Co ale zkusit jeho netradiční pojetí.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 6
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 500 g salátových brambor
  • 300 g uzené slaniny
  • 400 g žampionů
  • 200 g nakládaných okurek
  • 1 svazek jarní cibulky + trochu pažitky
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl a černý pepř
  • francouzská hořčice
  • 100 g majonézy Hellmann's Original

Instrukce

  • Neoloupané brambory nakrájejte na silnější plátky a uvařte v osolené vodě. Vodu sceďte a poté nechejte brambory vychladnout. Houby nakrájejte na plátky, okurku na půlkolečka, jarní cibulku na tenké plátky, pažitku nasekejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na silné kostičky, opečte na pánvi dokřupava, poté přidejte k bramborám. Přebytečný tuk slijte, na pánvi ho nechte pár lžic. Na tomto tuku opečte houby. Když vychladnou, smíchejte je s bramborami, přidejte majonézu, hořčici, okurky, pažitku, vše důkladně promíchejte. Salát dle chuti dochuťte solí, pepřem a majoránkou.

Notes

Zdroj a foto: Hellmann´s
2 Komentářů
  1. Iva Pekařová 11 měsíců ago

    Jak si tak říkám tak kdybychom doma měli konečně už ten objednaný litinový hrnec tak by se nám taky to vaření přes svátky dělalo lépe, nebo to tak ostatní co ho máte nevnímáte? Já se na každý upgrade v životě těším, jen co je pravda.

  2. Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    5 stars
    Zajímavý recept.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account