Bramborové koláčky s koriandrem
2. Na talíři nebo na pracovní ploše posypané moukou nebo kukuřičnou krupicí vytvarujte vyšší placičky. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a placky po obou stranách osmažte dozlatova. Potom je posypte zbylým koriandrem.
3. Připravte salsu: oloupejte grapefruit a ostrým malým nožem ho zbavte bílé kůry. Pak vykrajujte jednotlivé dílky (filátka) tak, abyste je zbavili bílých dělicích přepážek. Pracujte nad talířem, protože ovoce pouští hodně šťávy. Špičkou nože ještě odstraňte případná semínka. Hotové dílky nakrájejte, vykapanou šťávu smíchejte s trochou soli a pepře, ochutnejte a případně doslaďte. Salsu podávejte zvlášť v misce. ks - brambory 600 gks - ementál 120 g strouhanýks - mexické kořeníks - 2 PL nakládané papričky nasekané nadrobnoks - vejce 2 ks ušlehanéks - hrst kukuřičná krupiceks - olejks - koriandr 1 svazek nadrobnoks - sůlks - NA SALSUks - grapefruit 1 ksks - sůlks - pepřks - cukrpříprava - 10vaření - 20