Bramborová pizza
Ingredience
- 8 velkých brambor
- 3 čajové lžičkyPodravka Natur přísady do jídel
- 300 gšunky
- 500 gpasírovaných rajčat Podravka
- 4 lžíceolivového oleje
- 2 čajové lžičkyoregana
- 300 gmozzarelly
Instrukce
- Brambory dobře omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na plátky a posypeme přísadou do jídel.
- Do pekáče dáme vodu, aby zakryla dno, přidáme brambory, tak aby se nepřekrývaly a pečeme 30 minut při 200°C.
- Vyndáme je z trouby a na každý plátek přidáme plátek šunky.
- Do pasírovaných rajčat přidáme olivový olej, dobře promícháme a lžičku směsi dáme na šunku. Navrch posypeme každý brambor nastrouhanou mozzarellou a pečeme dalších 7 minut, dokud se sýr nerozpustí.
Brambory vypadají krásně.
že, přímo lákají ke snězení
Klidně bych si dala. 🙂
Máme rádi i brambory na loupačku s máslem nebo kefirem.
to my taky, a navíc to bylo jídlo mého dětství…
plněné brambory, jak jsou na obrázku, bych si dala s chutí 🙂