Go Back
+ servings

Bramborová pizza

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 8 velkých brambor
  • 3 čajové lžičkyPodravka Natur přísady do jídel
  • 300 gšunky
  • 500 gpasírovaných rajčat Podravka
  • 4 lžíceolivového oleje
  • 2 čajové lžičkyoregana
  • 300 gmozzarelly

Instrukce

  • Brambory dobře omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na plátky a posypeme přísadou do jídel.
  • Do pekáče dáme vodu, aby zakryla dno, přidáme brambory, tak aby se nepřekrývaly a pečeme 30 minut při 200°C.
  • Vyndáme je z trouby a na každý plátek přidáme plátek šunky.
  • Do pasírovaných rajčat přidáme olivový olej, dobře promícháme a lžičku směsi dáme na šunku. Navrch posypeme každý brambor nastrouhanou mozzarellou a pečeme dalších 7 minut, dokud se sýr nerozpustí.