Bramboračka s kroupami

Vytisknout recept
Poctivá domácí hustá polévka.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour 10 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 300 g brambor
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 100 g celeru
  • pórek
  • 5 stroužek česnek
  • 1 hrst sušené houby
  • 1 špetka drcený kmín
  • sůl majoránka
  • 2 l voda
  • 1 špetka pepř mletý
  • 10 lžíce kroupy
  • Na jíšku
  • 50 g hladká špaldová mouka
  • 50 g máslo

Instrukce

  • Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • Očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu a česnek.
  • Dáme do vody, přidáme houby, pepř a kmín, majoránku a dáme vařit.
  • V jiné vodě vaříme doměkka(asi hodinu) kroupy.
  • Když jsou brambory měkké, přidáme uvařené kroupy.
  • Připravíme jíšku, kterou přímo z pánvičky vpravíme lžící do vařící polévky.
  • V závěru ještě dochutíme a přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať.
  • Společně ještě asi 5 minut provaříme.
6 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Také dělám takto poctivou hustou polévku, ale bez krup. Ty jíst nemůžu. Ale jinak super.

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Jasně, ne každý všechny suroviny může a smí 🙂

  2. NelaVávrová 2 roky ago

    Tak to jsem ještě nikdy neměla, na mě asi moc kombinací a mám ráda tekutější…

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Jasný, každý má jiné chutě.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Když vařím bramboračku já, dělám ji taky takto poctivou, hustou….a Tvoje neměla chybu, zrovna tak jako zelňačka 🙂

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Oh, děkuji za pochvalu. My takovéto polévky máme jako “celý oběd”, k ní kousek pečiva a stačí nám to.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account