Borůvkový krambl (crumble)
Ingredience
- Oblíbené ovoce
- Drobenka
- Šlehačka nebo zmrzlina
Instrukce
- Tuhle božskou mňamku jsem jedla včera večer na grilovačce a musím ji sem dát!Něco tak jednoduchého, rychlého a přitom výborného jsem už dlouho nejedla!Postup:- natrhejte nebo nakupte oblíbené ovoce (já jedla z kanadských borůvek). Autorka říkala, že je to výborné i z jablek v zimě. V případě, že použijete hodně kyselé ovoce, lehce jej posypte cukrem- udělejte mísu drobenky (množství dle použitého pekáče), můžete ji dochutit skořicí nebo zázvorem. Nebo pro lehčí variantu přidat ovesné vločky- do pekáče vsypte umyté ovoce - vyšší vrstvu, posypte bohatě drobenkou a vložte do předehřáté trouby na 200st. Pečte 30 minut.Vyjměte a nechejte si chutnat!!!Doporučení:Jezte ještě teplé, nejlépe lžící s kopečkem šlehačky, zakysané smetany nebo vanilkové zmrzliny. *heart* DOBROU CHUŤ!10