Borůvkový koláč na plech. Nadýchaný, rychlý a svěží dezert nejen pro sváteční dny

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 6 ks Vejce
  • 3 hrnek Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
  • 200 ml (Kokosové) mléko
  • 125 g Kokosový olej (rozehřátý)
  • 1 ks Kypřící prášek bez fosfátů
  • 2 cl Vanilkový sirup (nebo cukr)
  • 1 hrnek Třtinový cukr
  • 1 hrnek Borůvky
  • 5 lžíce Strouhaný kokos
  • 5 lžíce Drobenka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 ks Limetka (kůra i šťáva)

Instrukce

  • Vyzkoušejte nadýchaný, lahodný a voňavý koláč plný zdravých ingrediencí. Je snadný, rychlý a chutná božsky. Uvidíte, že si ho zamilujete. Borůvky nahrazujte jakýmkoliv sezónním, mraženým nebo zavařeným ovocem. Nikdy neuděláte chybu. 
    Co budete potřebovat?
    6 ks (domácích) vajíček3 hrnky špaldové mouky (zaměňte za klasickou bílou, pokud vám zdravější verze nevyhovuje)špetku soli1 ks bezfosfátového kypřícího prášku2 cl vanilkového sirupu (pokud nemáte, využijte 1 ks vanilkového cukru)1 hrnek třtinového cukru200 ml kokosového mléka125 ml kokosového oleje (rozehřátého)1 limetku
    Povrch koláče posypte:
    1 hrnkem mražených borůvek5 PL strouhaného kokosu5 PL drobenky
    Jak na drobenku?
    2 PL kokosového (rozehřátého) oleje3 PL třtinového cukru3 PL pohankové mouky (nebo polohrubé)
    Všechny ingredience smíchejte v misce a zpracujte prsty do drobivého těsta. Dejte na chvilku do ledničky.
     
    Postup:
    Předehřejte si troubu na 180 °C. Pečící plech (velikost cca 25 x 35 cm) vyložte pečícím papírem.
    Oddělte žloutky od bílků. 
    Do bílků vymačkejte limetkovou šťávu a vyšlehejte do tuhého sněhu. Odložte stranou.
    V míse vyšlehejte do husté pěny žloutky, třtinový cukr, limetkovou kůru a sůl. Zalijte kokosovým mlékem a rozehřátým kokosovým olejem. Zamíchejte. 
    Přisypte prosátou mouku s kypřícím práškem. Dobře promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte bílkový sníh. Nalijte na plech. Povrch koláče posypte strouhaným kokosem, borůvkami a drobenkou.
    Vložte do trouby a pečte zhruba 35 - 40 minut, dokud povrch krásně nezezlátne. Před vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Pokud ji vytáhnete z těsta suchou a čistou, máte pečeno.
    Dobrou chuť a příjemné posezení u kávy nebo čaje!
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account