Bon Menu Indie: Pikantní indická čočka s batátovými bramboráky

Vytisknout recept
S vůní kokosového mléka a kurkumy si nově můžete bleskurychle připravit pikantní směs s čočkou, Bon Menu India.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Indická
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 3 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 1 Bon Menu Indie
  • 400 g oloupaných a nastrouhaných batátů
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kari koření špetka soli a pepře, olej

Instrukce

  • Oloupané a nastrouhané batáty smícháme s v míse s vejci, česnekem, kořením a moukou. Směs necháme několik minut odležet a mezitím si rozehřejeme pánev s olejem. Pomocí lžíce rovnoměrně rozprostřeme těsto na pánev a z každé strany placky opékáme dozlatova, přibližně 2–3 minuty. Na závěr v rendlíku lehce prohřejeme Bon Menu India a podáváme společně.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Vypadá to moc dobře. Určitě někdy vyzkouším.

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    To už jsem nekde viděla. Super.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Už od pohledu lákavé jídlo… miluji, jak čočku, tak batáty 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account