Bio kuře a bio citrón, tak málo stačí na skvělý nedělní oběd

Vytisknout recept
Tento recept je geniálně jednoduchý, záleží ale na kvalitě  surovin.

Pokud použijete chemicky ošetřený citron, celé jídlo zhořkne a vy ho můžete vyhodit do koše. Pokud dodržíte bio kvalitu, pak na vás čeká chutné překvapení.

Málo je víc

Bio kuře, citron a snítka šalvěje (nebo tymiánu), toť vše.
Pečící formu vymažte ghí (nebo máslo + olivový olej), vložte osolená stehna, posypte posekanou šalvějí, přidejte široké plátky z bio citronu a vymačkejte šťávu ze zbylé poloviny. Podlijte trochou vody a dejte péct na 170 stupňů asi tak na hodinku (záleží na troubě). Během pečení podléváme výpekem. 
U nás se podává kuřátko s kroketami, což jsou šťouchané brambory s vajíčkem a moukou. Vyválejte hada, posekejte na špalíky a smažte na olivovém s ghíčkem.
Když do rozpáleného tuku napřed vhodíte snítku bylinky, krokety získají skvělou chuť a křupavá šalvěj dobře vypadá a ještě lépe chutná. 
Krásnou neděli všem :-*
3ks - kuřecí stehna v bio kvalitě
1ks - citron bio kvalita bez chemického ošetření
1ks - šalvěj nebo jiná bylinka (čerstvá)
1lžička - sůl
2lžíce - ghí
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account