Tento recept je geniálně jednoduchý, záleží ale na kvalitě surovin.
Pokud použijete chemicky ošetřený citron, celé jídlo zhořkne a vy ho můžete vyhodit do koše. Pokud dodržíte bio kvalitu, pak na vás čeká chutné překvapení.
Málo je víc
Bio kuře, citron a snítka šalvěje (nebo tymiánu), toť vše.
Pečící formu vymažte ghí (nebo máslo + olivový olej), vložte osolená stehna, posypte posekanou šalvějí, přidejte široké plátky z bio citronu a vymačkejte šťávu ze zbylé poloviny. Podlijte trochou vody a dejte péct na 170 stupňů asi tak na hodinku (záleží na troubě). Během pečení podléváme výpekem.
U nás se podává kuřátko s kroketami, což jsou šťouchané brambory s vajíčkem a moukou. Vyválejte hada, posekejte na špalíky a smažte na olivovém s ghíčkem.
Když do rozpáleného tuku napřed vhodíte snítku bylinky, krokety získají skvělou chuť a křupavá šalvěj dobře vypadá a ještě lépe chutná.
Krásnou neděli všem :-*3ks - kuřecí stehna v bio kvalitě1ks - citron bio kvalita bez chemického ošetření1ks - šalvěj nebo jiná bylinka (čerstvá)1lžička - sůl2lžíce - ghípříprava - 20vaření - 60