Bezlepkové perníčky

Vytisknout recept
Kategorie Bez lepku, Cukroví
Kuchyně Česká
Čas vaření 13 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 30
Uvařila Nikola Sladká

Ingredience

  • 160 g bílé pohankové mouky hladké
  • — 125 g ovesné mouky (najemno namletých
  • bezlepkových ovesných vloček)
  • — ½ lžičky jedlé sody
  • — 2 lžičky perníkového koření
  • — 90 g másla pokojové teploty
  • — 80 g medu
  • — 1 vejce velikosti M
  • — 30 g bílé pohankové mouky hladké na
  • pomoučení můžete použít i ovesnou

Instrukce

  • Nejprve si do větší mísy dejte obě mouky, jedlou sodu
  • a perníkové koření a zamíchejte.
  • Poté přidejte máslo,
  • med a vejce a vše vypracujte v těsto.
  • Těsto zabalte do
  • potravinářské fólie a nechte v lednici odležet 1 den.
  • Druhý den těsto vytáhněte a nechejte jej na lince
  • odležet další cca 1–2 hodiny, aby změklo a lépe se
  • s ním pracovalo.
  • Troubu mezitím předehřejte na 170 °C, připravte
  • si plech a vyložte jej pečicím papírem. Nachystejte si
  • také vykrajovátka a formičky dle libosti.
  • Pomoučete si pracovní plochu a poté na ní těsto
  • po kouscích vyvalujte na tloušťku 3–4 mm, vykrajujte
  • z něj perníčky a skládejte je na přichystaný plech.
  • Takto připravené perníčky dejte do předehřáté
  • trouby a pečte 10–13 minut na 165–170 °C.
  • Po vytažení nechte perníčky vychladnout
  • (cca 30 minut) a dejte ve vzduchotěsné krabičce
  • alespoň na 5 dní do lednice, aby změkly. Perníčky
  • vám vydrží cca 2–3 týdny v chladu ve vzduchotěsné
  • krabičce.
4 Komentářů
  1. LucieGajdíková 2 roky ago

    Vánoční klasika

  2. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    perníčky zrovna nemusím, ale fajn, že jsou i recepty pro bezlepkáře

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    prima, ještě, že nepeču 🙂

  4. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Pěkné perníčky. Vyzkouším.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account