Nejprve si do větší mísy dejte obě mouky, jedlou sodu
a perníkové koření a zamíchejte.
Poté přidejte máslo,
med a vejce a vše vypracujte v těsto.
Těsto zabalte do
potravinářské fólie a nechte v lednici odležet 1 den.
Druhý den těsto vytáhněte a nechejte jej na lince
odležet další cca 1–2 hodiny, aby změklo a lépe se
s ním pracovalo.
Troubu mezitím předehřejte na 170 °C, připravte
si plech a vyložte jej pečicím papírem. Nachystejte si
také vykrajovátka a formičky dle libosti.
Pomoučete si pracovní plochu a poté na ní těsto
po kouscích vyvalujte na tloušťku 3–4 mm, vykrajujte
z něj perníčky a skládejte je na přichystaný plech.
Takto připravené perníčky dejte do předehřáté
trouby a pečte 10–13 minut na 165–170 °C.
Po vytažení nechte perníčky vychladnout
(cca 30 minut) a dejte ve vzduchotěsné krabičce
alespoň na 5 dní do lednice, aby změkly. Perníčky
vám vydrží cca 2–3 týdny v chladu ve vzduchotěsné
krabičce.