Bezinkový sirup - i já jsem podlehla touze uvařit ho doma
Ingredience
- 25 ks Bezové květy
- 2 kg Cukr krupice
- 1/2 kg Hnědý cukr
- 2,5 l Vody převařená a vychladlá
- 2 ks Citrón
- 1 ks Kyselina citrónová
- 5 lžička Vodka
Instrukce
- I já jsem letos podlehla a vytvořila jednu dávku bezinkového sirupu. Pročetla jsem asi 20 receptů na internetu a zkompilovala si z toho ten vlastní. Krásně rozkvetlý bez jsme s manželem natrhali natajno u Libeňského mostu 🙂 Odstříhala jsem velké stopky a v lavoru propláchla, a tím zahnala hlavně hmyz. Poté jsem je všechny naložila do velké láhve, zalila vychladlou převařenou vodou a zavřela a nechala přes noc na balkonu (venku bylo okolo 15 stupňů).Druhý den jsem voňavou směs přecedila do velkého hrnce, nasypala veškerý cukr, citronovou šťávu a kyselinu citronovou a lehce zahřála. Jen aby se cukr rozpustil.Nechala vystydnout a přes čistou, vyžehlenou plátěnou utěrku a s pomocí trychtýře přelila do čistých a horkou vodou propláchnutých láhví. Nahoru jsem do každé láhve dala cca lžičku čisté vodky (prý se dá použít i líh). Láhve jsem zavřela a dala do lednice. Do letní limonády se hodí báječně! Více receptů a více Jídla a angličtiny - Succulent English - najdete na www.honefood.cz foto: Lucie Pomijová