Bezinkový sirup - i já jsem podlehla touze uvařit ho doma

Vytisknout recept
Kategorie Nápoje
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila LuciePomijová Brabcová

Ingredience

  • 25 ks Bezové květy
  • 2 kg Cukr krupice
  • 1/2 kg Hnědý cukr
  • 2,5 l Vody převařená a vychladlá
  • 2 ks Citrón
  • 1 ks Kyselina citrónová
  • 5 lžička Vodka

Instrukce

  • I já jsem letos podlehla a vytvořila jednu dávku bezinkového sirupu. Pročetla jsem asi 20 receptů na internetu a zkompilovala si z toho ten vlastní.
    Krásně rozkvetlý bez jsme s manželem natrhali natajno u Libeňského mostu 🙂 Odstříhala jsem velké stopky a v lavoru propláchla, a tím zahnala hlavně hmyz. Poté jsem je všechny naložila do velké láhve, zalila vychladlou převařenou vodou a zavřela a nechala přes noc na balkonu (venku bylo okolo 15 stupňů).
    Druhý den jsem voňavou směs přecedila do velkého hrnce, nasypala veškerý cukr, citronovou šťávu a kyselinu citronovou a lehce zahřála. Jen aby se cukr rozpustil.
    Nechala vystydnout a přes čistou, vyžehlenou plátěnou utěrku a s pomocí trychtýře přelila do čistých a horkou vodou propláchnutých láhví. Nahoru jsem do každé láhve dala cca lžičku čisté vodky (prý se dá použít i líh). Láhve jsem zavřela a dala do lednice.
     
    Do letní limonády se hodí báječně!
     
    Více receptů a více Jídla a angličtiny - Succulent English - najdete na www.honefood.cz
     
    foto: Lucie Pomijová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account