Bazalkový olej

Vytisknout recept
Skladujeme v lednici.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 ml
  • kvalitního extra panenského olivového oleje
  • 4 svazky
  • bazalky

Instrukce

  • 1
  • Bazalku očistíme a důkladně osušíme v utěrce.
  • 2
  • Olej a bazalku rozmixujeme v mixéru.
  • 3
  • Dáme do rendlíku a na mírném plameni přivedeme k mírnému varu. Povaříme cca 1 minutu, ihned odstavíme a necháme vychladnout.
  • 4
  • Scedíme přes jemný cedník nebo přes hrubé plátýnko. Naplníme do čisté sklenice s uzávěrem.
8 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 2 roky ago

    Super

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Ráda vyzkouším. Hodí se někdy na rajčata s mozzarellou.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      přesně, souhlasím…

  3. Aneta Kollerová Mašková 2 roky ago

    Rádi děláme pravé domácí dobroty. Mohli bychom zkusit i tuhle… 🙂

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Ano, co si doma člověk neudělá není ono… Jen toho času kdyby bylo více…

  4. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Ten bych doma asi nevyužila.

  5. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Super, již jsem v TV viděla, jak ho někdo dělal, mám v plánu si ho doma taky vyrobit 🙂

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Super, dejte pak vědět.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account