Vepřové plátky s rýží a zeleninovou oblohou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila JanaFidrová

Ingredience

  • 4 ks Vepřové plátky
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl, pepř
  • 1 ks Masový bujon
  • 1 hrnek Voda na vepřové plátky
  • 4 hrst Směs salát polníček s rukolou
  • 4 hrst Zelí bílé nakrájené na nudličky
  • 4 ks Rajče na ozdobu
  • 8 ks Nať z jarní cibulky - kroužky na ozdobu
  • 2 ks Rýže v sáčku
  • 2 lžíce Olej

Instrukce

  • Nejprve dáme uvařit rýži dle návodu na krabici, jak kdo je zvyklý. Mezi tím než se nám rýže uvaří cca 17 minut připravíme plátky masa.
    Vepřové plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na lžíci rozpáleného oleje na pánvi (jen necháme plátky zatáhnout). Poté maso odložíme na talířek . Na pánev přidáme lžíci oleje a osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme zpět vepřové plátky, zalijeme hrnkem vody a přidáme Silný masový bujón a dusíme cca 15 minut, lehce zahustíme 1 lžičkou hladké mouky rozkvedlané v 1/3 hrnku studené vody, necháme mouku převařit a poté plátky odstavíme.
    Na talíř dáme zeleninovou oblohu tj. salát polníček s rukolou, zelí na nudličky a rajče. Potom uděláme z rýže kopečky a přidáme plátek masa se šťávou. Na rýži položíme kroužky z jarní cibulky.
    Dobrou chuť!;-)
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account