Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bazalkový olej
Vytisknout recept
Skladujeme v lednici.
Kategorie
Předkrm
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
5
minutes
min
Celkový čas
15
minutes
min
Porce
1
osoba
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
500
ml
kvalitního extra panenského olivového oleje
4
svazky
bazalky
Instrukce
1
Bazalku očistíme a důkladně osušíme v utěrce.
2
Olej a bazalku rozmixujeme v mixéru.
3
Dáme do rendlíku a na mírném plameni přivedeme k mírnému varu. Povaříme cca 1 minutu, ihned odstavíme a necháme vychladnout.
4
Scedíme přes jemný cedník nebo přes hrubé plátýnko. Naplníme do čisté sklenice s uzávěrem.