Go Back
+ servings

Bazalkový olej

Vytisknout recept
Skladujeme v lednici.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 ml
  • kvalitního extra panenského olivového oleje
  • 4 svazky
  • bazalky

Instrukce

  • 1
  • Bazalku očistíme a důkladně osušíme v utěrce.
  • 2
  • Olej a bazalku rozmixujeme v mixéru.
  • 3
  • Dáme do rendlíku a na mírném plameni přivedeme k mírnému varu. Povaříme cca 1 minutu, ihned odstavíme a necháme vychladnout.
  • 4
  • Scedíme přes jemný cedník nebo přes hrubé plátýnko. Naplníme do čisté sklenice s uzávěrem.