Banánové lívanečky z ovesných vloček

Vytisknout recept
Zdravější alternativa oblíbeného dezertu
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 3 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 100 g ovesných vloček
  • 150 - 200 ml mléka
  • 1 větší vyzrálý banán
  • 2 celá vejce
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • cukr sladidlo dle chuti, není potřeba

Na závěrečnou úpravu:

  • tvaroh zakysaná smetana
  • džem...jak co kdo má rád....

Instrukce

  • Ovesné vločky dáme do hlubší misky a zalijeme vlažným mlékem. Necháme cca 1/2 hodinky odpočinout.
  • K vločkám přidáme veškeré další suroviny a ponorným mixérem rychle promixujeme.
  • Rozpálíme si pánvičku, dáme trošku kokosového oleje a postupně pečeme jednotlivé lívanečky.
  • Lépe se mi dělaly na pánvičce než v lívanečníku, těsto je hodně jemné a na pánvi se jednotlivé placičky lépe otáčejí.
7 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 2 roky ago

    Udělame

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Krásně vypadají. Určitě je udělám.

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Děkuji, snad se povedou a budou chutnat.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Tak ty jsou super, někdy udělám, díky moc 🙂

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      No byly opravdu nadýchané a jakoby člověk ani nic nejedl. Manžel si odpoledne ke svačině také pochutnal.

  4. NelaVávrová 2 roky ago

    Mňam, to také můžu 🙂

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Jo, byla to dobrota.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account