Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Banánové lívanečky z ovesných vloček
Vytisknout recept
Zdravější alternativa oblíbeného dezertu
Kategorie
Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
5
minutes
min
Čas vaření
35
minutes
min
Celkový čas
40
minutes
min
Porce
3
osoby
Uvařila
Jaroslava Korpášová
Ingredience
100
g
ovesných vloček
150 - 200
ml
mléka
1
větší vyzrálý banán
2
celá vejce
1
lžíce kokosového oleje
1
lžička mleté skořice
1/2
lžičky prášku do pečiva
špetka soli
cukr
sladidlo dle chuti, není potřeba
Na závěrečnou úpravu:
tvaroh
zakysaná smetana
džem...jak co kdo má rád....
Instrukce
Ovesné vločky dáme do hlubší misky a zalijeme vlažným mlékem. Necháme cca 1/2 hodinky odpočinout.
K vločkám přidáme veškeré další suroviny a ponorným mixérem rychle promixujeme.
Rozpálíme si pánvičku, dáme trošku kokosového oleje a postupně pečeme jednotlivé lívanečky.
Lépe se mi dělaly na pánvičce než v lívanečníku, těsto je hodně jemné a na pánvi se jednotlivé placičky lépe otáčejí.