Go Back
+ servings

Banánové lívanečky z ovesných vloček

Vytisknout recept
Zdravější alternativa oblíbeného dezertu
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 3 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 100 g ovesných vloček
  • 150 - 200 ml mléka
  • 1 větší vyzrálý banán
  • 2 celá vejce
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • cukr sladidlo dle chuti, není potřeba

Na závěrečnou úpravu:

  • tvaroh zakysaná smetana
  • džem...jak co kdo má rád....

Instrukce

  • Ovesné vločky dáme do hlubší misky a zalijeme vlažným mlékem. Necháme cca 1/2 hodinky odpočinout.
  • K vločkám přidáme veškeré další suroviny a ponorným mixérem rychle promixujeme.
  • Rozpálíme si pánvičku, dáme trošku kokosového oleje a postupně pečeme jednotlivé lívanečky.
  • Lépe se mi dělaly na pánvičce než v lívanečníku, těsto je hodně jemné a na pánvi se jednotlivé placičky lépe otáčejí.