Babičiny Jidáše

Vytisknout recept
Všechny suroviny dáme do robotu a necháme vypracovat těsto. Těsto je nelepivé a krásně se s nim pracuje.
Těsto necháme kynout alespoň hodinu. Já většinou nechávám 2-3 hodiny a těsto vždy jen po hodině propracuji rukou.
Poté co máme těsto vykynuté tak si ho rozdělíme na cca 20 stejných kousků. Z každého kousku vyválíme váleček, který pak rolujeme do různých tvarů.
Na plechu necháme ještě 20 minut kynout a poté potřeme vajičkem.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů Celsia a dáme na cca 25 minut péct.
Hned jak vytáhnete Jidáše z trouby potřete medem a nechte vychladnout.
Dobrou chuť! 😉

400g - Polohrubá mouka
150ml - Vlažné mléko
150g - Rozpuštěné máslo
3ks - Žloutky
1ks - Droždí
1lžička - Citronová kůra
3lžíce - Med na potřeni
1ks - Vajičko na potření
příprava - 75
vaření - 25
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila ValérieChlupsová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account