Každý rok si říkám, že musím na jaře něco připravit z medvědího česneku. A každý rok mi sezóna uteče. Až letos, konečně úspěch. Měla jsem medvědí česnek, ale pro změnu jsem neměla čas vařit. Tak jsem alespoň v rámci rychlovky vyrobila pesto, které mi v lednici vydrží a pak si k němu třeba vyrobím domácí těstoviny. 🙂
Měla jsem:
dva velké svazky medvědího česneku
cca 120 g kešu ořechů
hrstičku slunečnicových semínek
parmezán
kvalitní olivový olej
himalájskou sůl
Na pánvi jsem upražila semínka a oříšky, aby se zvýraznila chuť. Medvědí česnek jsem omyla a překrojila, vložila do mixéru a začala mixovat, přidala jsem sůl a postupně asi 7 lžic oleje (možná o trochu víc). Následně jsem přisypala opražená semínka a oříšky a opět mixovala, až se mi konzistence zdála přijatelná. Nakonec jsem přidala asi 70 g (od oka) nastrouhaného parmezánu a chvilinku nechala robot pracovat. A pak už jen šup do skleniček. Na navrstvené pesto jsem ještě nalila olej, aby vytvořil takovou konzervační vrstvu a pesto se hned nezkazilo.
Je to skvělá bylinka a pokud jste pesto ještě nezkusili, pusťte se do něj! 🙂
Více mých receptů najedete na: www.katfoblog.blogspot.cz
 
0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account