Budete potřebovat:
180 g jáhel v suchém stavu
250 g čerstvého špenátu
2 větší vejce
trocha mléka (cca 150 ml)
1 cibule
česnek
sušená rajčata naložená v oleji
bylinky (já měla tymián a petrželku)
sůl, pepř
slunečnicový olej na vymazání formy
tvrdý sýr dle chuti na posypání, já použila ementál a parmezán
 
Dle návodu na obalu uvařte jáhly. Mezitím na pánvi orestujte cibuli, přidejte utřený česnek a čerstvý špenát. Až špenát „povadne“ odstavte z ohně. Já ho ještě pokrájela, aby se to dětem lépe jedlo. Smíchejte špenát s uvařenými jáhlami a přidejte sušená rajčata. Směs přendejte do zapékací misky vymazané olejem.
V mléce rozšlehejte vejce, přidejte trochu soli, pepře a oblíbené bylinky. Toto vlijte na jáhlovou směs. Nakonec vše zasype sýrem, který máte rádi.
Pečte při cca 180 °C zhruba půl hodiny.
 
Dobrou chut 🙂
 
Více receptů najdete na mém blogu www.katfoblog.blogspot.cz
 
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account