Ráda nosím sukně, protože k ženě podle mého názoru patří, a neskromně se domnívám, že mi sluší. Obdivuji módu před vynálezem punčochových kalhot. Nevím, kdo vymyslel něco tak nelogického (kalhoty pod sukní), nepraktického (ztížený přístup pod sukni, třeba když potřebujete čurat, o přístupu někoho jiného ani nemluvím) a neestetického (krásné spodní kalhotky zakryté tmavším klínem silonek a švem, zarývající se guma přes břicho, horko, pocení apod.)

Proto jsem se rozhodla nosit podvazky. Napoprvé jsem si pořídila jemný krajkový podvazkový pás s plastovými sponkami, punčochy (i když nazývány samodržící, samy nedrží) a vyrazila do práce. Připadala jsem si úžasně svůdná, i když nikdo nemohl tušit, co mám na sobě. Představovala jsem si, že při nastupování do tramvaje mi sukně zavlaje ve větru a muži stojící na ostrůvku na okamžik zahlédnou krajku na punčoše.

Ráno v kanceláři proběhlo bez obtíží, usmívala jsem se sebejistě a cítila se jako femme fatale. Pak jsem sbalila dopisy a balíčky do obrovského kufru a vyrazila je odeslat na poštu. Řidič mi galantně s kufrem pomohl, nasedla jsem vedle něj a jeli jsme. Už v průběhu jízdy jsem si uvědomila, že něco není v pořádku. Sponka povolila a okraj punčochy lezl zpod sukně. Stahovala jsem si sukni níž, ale co až vystoupím? Řidič se věnoval cestě, aspoň doufám, ale mé sebevědomí klesalo spolu s okrajem punčochy.

Před poštou jsem se ještě pokusila upravit, ale moc to nepomohlo a vystoupila z auta. Punčocha padala dál. Nenechala jsem řidiče, aby mi s kufrem opět pomohl a táhla ho sama, protože jsem se za něj pokoušela schovávat. Na poště jsem musela přejít celou halu k okýnku úplně na konci. Snažte se zadržet padající punčochu před zraky všech ostatních! Šla jsem malými krůčky s nohama co nejvíc u sebe, spíš jsem vypadala, že jsem se po… Ještě chvíli jsem se v rohu haly maskovala kufrem, pak jsem přišla na řadu, musela vyskládat dopisy do okýnka a punčocha definitivně spadla ke kotníku. Následovala potupná instalace do původní polohy za pobavených pohledů ostatních zákazníků a pošťaček. To už vůbec nejde dělat nenápadně a svůdné to taky nebylo. Rudá jak rak jsem přešla celou halou ven, řidič se usmíval – nevím proč a jeli jsme zpět.

Zjistila jsem, že ty krajkové podvazkové pásy jsou sice krásné, ale hodí se hlavně na svádění milence v ložnici, kde nevadí, že vám po pár pohybech něco spadne. Ve starých filmech nosí ženy pořádné pevné podvazkové pásy s kovovými sponkami. Bylo obtížné jej sehnat (vážně všechny ženy neustále riskují s těmi krajkovými?), ale už se těším, až budu muset někam k soudu, nebo na letiště, kde se prochází rámem kvůli odhalení kovových předmětů a budu vysvětlovat, kde na sobě mám kov.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account