Coca-Cola je jedním z nejznámějších nápojů. Tato limonáda je známá po celém světě a je určena primárně na pití. Věděli jste však, že se dá využít také na něco jiného? My vám ukážeme všechny možnosti, které jsou opravdu zajímavé. 

Čistič oděvů

Pokud máte na svém oblečení skvrnu, může vám pomoci právě Coca-Cola. Stačí když ji na danou skvrnu nalijete a necháte 5 minut působit. Potom dejte váš kus oblečení klasicky vyprat do pračky.

Mytí nádobí

Máte špinavé hrnce a pánve, které jsou zašlé a plné spálenin, které nejdou dolů? Nemusíte zoufat, jelikož i tady použijte tuto limonády. Nalijte ji do pánve nebo hrnce a nechte 15 minut působit. Potom mechanicky čistěte houbičkou nebo drátěnkou.

Odvápnění konvice

Nejenom ocet nebo kyselina citronová. Stejně dobře dokáže působit také Coca-Cola. Stačí ji do konvice nalít a nechat ji zde působit pár hodin. Když limonádu lehce zahřejete, rozhodně umocníte její účinky.

Čištění toalety

Potřebujete odstranit vodní, ale i močový kámen, nebo různé druhy usazenin? I k tomu vám může bez problémů pomoci právě tato známá limonáda. Štětkou dostaňte pryč co nejvíce vody a potom limonádu nalijte do mísy a nechte působit několik desítek minut.

Mytí podlah

Ano, i na to je limonáda vhodná. Pokud jsou na zemi skvrny od mastnoty a oleje, namočte hadřík do limonády a dané místo otřete. Potom ho ještě jednou otřete mokrým hadrem, aby se podlaha vlivem cukru nelepila.

Eliminace škůdců

Máte na zahradě šneky nebo slimáky a potřebujete se jich zbavit? Pokud ano, pomůže tato limonáda. Rozstřikovačem ji aplikujte jak na samotnou zeminu, tak i trochu na spodní části rostliny, tito živočichové se vám vyhnou.

Mytí koupelny

Potřebujete umýt umyvadlo, vanu, ale také obklady i dlažbu? I tady lze použít tento nápoj. Namočte houbičku a můžete se pustit do práce. Samozřejmě nezapomínejte opláchnout dostatkem čisté vody, abyste se zbavili cukru, který by mohl nepříjemně lepit.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account