Víte, čeho nejvíce litují a co by si přáli lidé v posledních okamžicích života?

Aby měli odvahu žít svůj život pravdivý, ne takový, jaký od nich čekali.
Že tak tvrdě věnovali práci.
Že se více nevěnovali svým přátelům.
Aby měli více odvahy vyjádřit své pocity.
A aby byli šťastnější.

Štěstí je stav mysli… Je důležité, jak přemýšlíme o svém životě a co se v něm děje. Věci, které se staly, jsou relativní. Pokud máte skvělý život, ztráta zaměstnání může být skutečně tou nejhorší věcí, která vás potkala. Ale tak to není. Denně chodíme kolem bezdomovců – ti nemají žádnou radost z života, kterou zažíváme my. Najednou si tu vaši bolest představujete jinak, dost možná vás popadne pocit studu vůči těmto lidem. Špatné věci se v životě prostě dějí… Ale rozhodující je naše reakce, jak tyto věci přijmeme a jak je budeme řešit. To samé platí i pro dobré věci.
Jak relativně dobré jsou věci ve srovnání s nejlepším nebo nejhorším scénářem? Jeden výzkum ukázal dvě osoby, kterým se staly naprosto odlišné věci. Jedna ztratila hybnost svých končetin a druhá vyhrála v loterii. Přitom štěstí obou bylo po roce od událostí na zcela stejné úrovni. Vypadá to šíleně, co říkáte?
A jak být šťastný? 
Jako náboráři jste pravděpodobně větší optimisté. Možná cyničtí, ale přesto optimističtější. S těmi cyniky mám tu čest i pracovat:-) A optimismus má překvapivý přínos. Je to vědecky prokázané, optimisté mají tendenci být zdravější, mají lepší vztahy a žijí déle.
Rada 1: Stačí si připomínat tři věci
Je snadné přemýšlet o všem, co se vám stane, negativně. Ale co vaše zdraví, domov a přátelé? Tři věci, na které nezapomínejme.
Rada 2: Přemýšlejte o negativních věcech v realistických souvislostech
Kandidát nedostal práci. Jak špatné to ve skutečnosti je? Většina negativních věcí, které se vám dějí, jsou ve skutečnosti vlastně tak trochu bezvýznamné.
Rada 3: Změňte váš vnitřní hlas 
Váš vnitřní hlas předhazuje co by kdyby nebo co když. Zbavte se všech co kdyby. Obavy nemají ve vaší mysli co dělat. Jistě, můžete přemýšlet o nejhorším scénáři a plánovat. Ale starosti vás neudělají šťastnými. Začněte přemýšlet nad co kdyby pozitivním způsobem nebo až ve chvíli, kdy nastane opravdový problém.
Rada 4: Vyhodnoťte svůj pracovní život
Ve vztahu k náboru je to mimořádně důležité. Pokud pracujete pro firmu, která očekává, že budete v kanceláři 15 hodin denně, nejde o rovnováhu a brzy vás to položí. Strávíte největší část svého života v práci. Ujistěte se, že jste v práci šťastní stejně jako doma. Existuje již spousta společností, které vám mohou pomoci dosáhnout štěstí. A většina z nich vám nabídne stejnou odměnu za vaši práci. Vzhledem k tomu, že jste šťastnější, jste také více úspěšní! Držte se toho! A žijte, šťastné chvíle vám totiž nic nenahradí a druhou šanci nedostanete, ostatně, jako my všichni 
Autorem článku, Lenka Nejedlá, Marketing Specialist
 
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account