Mezinárodní měsíc psaní románů je tu. Celý listopad máte na to, abyste sepsali román o délce aspoň 50 000 slov.  Přijmete tuto výzvu?
 
Je to ideální příležitost pro vás všechny, kteří se už dlouhou dobu odhodláváte něco napsat. Hřát vás bude vědomí, že v tomto časovém presu nebudete psát jen vy a spisovatelé, kteří jsou v tom jako doma, ale i stovky lidí, kteří se snaží o to samé, co vy. Splnit výzvu, žít chvilku svůj sen, zabývat se naplno tím, co je baví, hrát si na opravdového spisovatele, který pak ten román určitě prodá.
 

Je to krásná hra se slovy

Pro mě je to návrat do dětství, kdy jsme s kamarádkou soutěžily, která toho za školní den napíše víc, která dopíše román, ze kterého se stane bestseller. Zabývaly jsme se psaním každou volnou minutu, každou přestávku, každou vyučovací hodinu, která nás nudila. Naše příběhy nás bavily a prožívaly jsme je společně s našimi hlavními postavami.

 

Román volný jako život sám

Nevěděly jsme skoro nic o výstavbě děje, jen jsme si užívaly, jak nám příběh plyne pod rukama. Užívaly jsme si, jak je hrozně jednoduché hrát si s fantazií, zatímco pohádka se na papíře stávala skutečností. Napsaná byla stejně pravdivá jako zápisky z deníčku. Jako by se to všechno doopravdy stalo! Podobně jsme to i tvořily – jako vlastní život. Však kdo z nás ví, kde má vyvrcholení jeho vlastní život?
 

Zkuste to taky

Začněte psát, o čemkoli vás napadne a nechte se svým příběhem strhnout. Aspoň na pár hodin denně. Bavte se, nenechte se stresovat myšlenkou, že román nestihnete dopsat, nebo že není správně řemeslně vystavěn. Pište a žijte každým písmenkem váš druhý život.
Užijte si to!
 

Zdroj obrázků: pixabay.com
 
 
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account