Taky máte rádi kávu? Káva se pro mě stala příjemným ranním rituálem, ale ráda si ji dopřeju nejen ráno, ale v podstatě kdykoli v průběhu dne.
Káva je takový malý zázrak. Teď nemyslím tu rozpustnou, kterou si koupíte slisovanou v pixli v obchodě. Ideální je si kávu spařit. Kdo nemá rád klasického turka, pro toho je tu skvělý vynález – překapávač kávy. A dle mého názoru dokonalost sama je presso-vaná káva. Prostě spařená pod tlakem, kdy krásně vynikne její vynikající chuť, vůně a aroma.
Nejznámější jsou dva druhy kávy. Robusta a arabica, přitom 100% arabica je docela drsná a silná, a proto si lidé oblíbili varianty míchané, např. 10% robusta a 90% arabica 🙂
Ať už si do své kávy přidáváte cukr, med, sladidlo, stévii nebo nesladíte, černá káva se těší veliké oblibě po celém světě. Já mám ráda cappuccino, nebo kávu se smetanou, zato cukr do ní fakt nemusím.
A v poslední době se s kávovými specialitami hodně experimentuje. Dělá se kafe ze zelené, nepražené kávy, kdy je zachován vysoký podíl antioxidantů a je zdraví snad prospěšnější a napomáhá štíhlé linii.
Když už jsme u toho hubnutí, jsou i speciální druhy káv, které podporují spalování tuků, přitom nemusíte ani výrazněji cvičit nebo upravovat svůj jídelníček. Zajímavé, že?
Pro všechny milovníky kávy, a pro všechny, koho zajímá právě poslední zmiňovaná káva, jsem vytvořila facebookovou skupinku, kde se těmto věcem a hubnutí a hlavně kávě věnuji. Bývají zde i zajímavé, kávové soutěže, recepty a rady. Ráda vás v ní přivítám 🙂
Skupinku “Milujeme kávu” můžete navštívit ZDE v odkazu.
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account