Jsme to ale kouzelné bytosti! Během menstruačního cyklu se mění naše tělo i naše vnímání světa takovým způsobem, abychom mohly plně využít všechny své schopnosti, dovednosti (a že jich tedy je!) kreativitu, sílu, potřebu pečovat o své okolí, ale také o sebe samé v lásce a v úctě.
Máme čtyři tváře – panny, matky, čarodějnice a stařeny. Tyto tváře se nám mění v průběhu každého cyklu a každá z nich nám přináší jiné duševní schopnosti a emoční kvality. Pokud jsme si vědomé své cykličnosti, stáváme se svědkyní zázraků, které k nám přichází každý den.
Navíc pokud známe samy sebe, má i náš partner konečně šanci poznat nás ve své skutečné kráse, síle, ale i slabosti. Už konečně víme, co se v nás děje a on to ví také. Konečně se na nás dokáže naladit, pochopit, respektovat, někdy tolerovat a mnohdy pohladit ve chvíli, kdy to zrovna tak moc potřebujeme. Vztah se nám prohloubí, naplní pochopením, úctou a láskou.
Zní to příliš ideálně? Asi ano. Je to tedy skutečně možné? Určitě ano! Ze své praxe vím, že pokud se žena rozhodne pro tuto dobrodružnou a objevnou cestu, je v úžasu, co do jejího života přichází, jak se jí začíná dařit, vnímá kolem sebe věci, které dříve nevnímala, jak si najednou mnohem více rozumí se svým partnerem. Jediné, co je potřeba pro to udělat, je ROZHODNOUT SE.  To je vše.
Abychom mohly plně prozkoumat svou cykličnost a zjistit, co nám přináší náš DAR PLODNOSTI a ŽENSTVÍ, potřebujeme být plně napojeni na svůj menstruační cyklus, nejlépe neovlivněný umělými hormony – tedy na cyklus, který nám každý měsíc přináší neskutečnou výzvu stvořit nový život.
Pokud nechcete užívat hormonální antikoncepci, nechcete být ovlivněny umělými hormony, existuje i jiný způsob, jak se spolehlivě vyhnout početí a mít svou plodnost plně pod kontrolou. Jde opět pouze o ROZHODNUTÍ. Možná náročné, ale nejste v tom sama!
V mé práci se opírám o symptotermální metodu přirozeného plánování rodičovství Sensiplan. Název to není úplně šťastný, ale nelekejte se. Je to skutečně úžasná a velmi spolehlivá metoda, jak se vyhnout (nebo podpořit) početí, jak se napojit na svou cykličnost, jak poznat samu sebe. Pokud začněme samy sobě rozumět, v mnoha směrech se Vám uleví.
Tato metoda je založena na sledování bazální tělesné teploty a hlenu děložního hrdla. Díky ukazatelům, které se v těle ženy přirozeně během cyklu vyskytují, dokážeme jednoznačně vymezit plodné a neplodné období. Na základě těchto informací se početí buď vyhneme, nebo ho podpoříme. ALE NEJEN TO. Menstruační cyklus nám krásně zrcadlí náš život. Pokud v něm není něco v pořádku, jsme přetížené, vyčerpané, unavené, tělo nám to prostřednictvím menstruačnímu cyklu okamžitě hlásí! Sledovat svůj menstruační cyklus je úžasný způsob, jak poslouchat tělo, které k nám mnohdy bezmocně promlouvá.
Když jsem se k této metodě poprvé dostala, byla jsem naprosto nadšená, fascinovaná novými možnostmi, svými doposud nepoznanými schopnostmi. Tak moc mě baví prozkoumávat zapomenuté části sebe sama. Nejde pouze o vymezení plodného a neplodného období, ale také o úžasnou cestu k sobě samé, ke svému sebe-vědomí a také k prohloubení vztahu se svým partnerem.
Pokud cítíte, že Vás tato cesta láká, ale také vnímáte strach, který Vás brzdí, chci Vás ujistit, že V TOM NEJSTE SAMA. Velmi ráda Vás podpořím, vše vysvětlím, a dokud budete potřebovat, budu stát při Vás.
Přijměte pozvání na můj nový seminář PŘIROZENÁ NE/ANTIKONCEPCE – VĚDOMÁ PLODNOST 2.12.2018 v Brně. Srdečně Vás zvu do malé skupinky žen a bezpečného prostředí, kde budeme moci otevřít vše důležité.
Těším se na milé setkání s Vámi!
Hanka
www.antikoncepcejinak.cz
www.ditevitano.cz
 
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account