Pobyt u moře v pětihvězdičkovém hotelu za poloviční cenu. Severní Kréta, all inclusive. Bez přeplněných pláží a fůry turistů. Jediná podmínka: Last minute na konci sezóny.
Byl již začátek října 2017 a my jsme ten rok dosud nebyli nikde na dovolené. Tedy já, manžel a dvanáctiletá dcera. Zkrátka jsme prošvihli letní dovolenou kvůli naší pětileté želvě (nepodařilo se nám zajistit hlídání), a teď již bylo pozdě. Nebo snad ne?
„Želva už je ode dneška zazimovaná, co kdybychom jeli k moři?“ začala toho dne přemlouvat dcera. „Mohli bychom jet o podzimních prázdninách. Ty jsou na konci října.“ Během pár dnů nás dcera svým nadšením strhla tak, že jsme se definitivně rozhodli odjet na opožděnou letní dovolenou.
Většina zájezdů byla zarezervovaná, bylo možné vybírat jen z nabídky Last Minute. Nakonec jsme si přes Student Agency vyřídili pobytový zájezd s cestovní agenturou Inex: Východní pobřeží Kréty, tříhvězdičkový hotel Stella Village, Analipsis. All inclusive. 26.10. – 2.11. Cena  36.970,- Kč. Jak jsme zjistili později, v porovnání s cenou přes léto jde o velký finanční rozdíl:

Cest. agentura: Stella Village *** Stella Palace *****
Student Agency 53200,- 74800,-
Airstop 49100,- 81678,-

(Cena zahrnuje pobyt pro dva dospělé, dítě do 12 let, all inclusive, 8 dnů, letní sezóna)
 Přílet do Heraklionu
 Je sobota 26. října, 17:20. Náš let QS 1104 z Prahy do Heraklionu je odbaven, odlétáme přesně na čas. Letadlo je zcela plné. Zhruba polovina cestujících jsou Češi, polovina cizinci. Asi třetinu pasažérů tvoří rodiny s dětmi, další třetinu důchodci. Za námi sedí ve dvou řadách Češky středního věku, jejichž hlasité hovory se točí kolem „chlastu a flámování až do rána“. Doufáme, že nejsou z našeho hotelu. Vypadá to, že poslední týden v sezóně cestují především lidé silnějšího ražení.
Po dvou a půl hodinovém přímém letu přistáváme. Dle pokynů k odletu vycházíme před budovu letiště a u cedule CK Inex nás česky mluvící delegátka nasměruje do kanceláře přes ulici. Zde nás přívětivě uvítá naše delegátka Daniela Apostolaki, která se nám představí jako Danuška. 
„Přemístili vás do Stella Pallace,“ hlásí hned na úvod. Manžel sice reaguje podrážděně, že máme zaplacený Stella Village, ale delegátka reaguje s úsměvem: „Milánkové, je konec sezóny. Hotel Stella Village už zavřeli. Máte pětihvězdičkový hotel místo tříhvězdičkového. Bez příplatku.“ To si necháme líbit.  
 Sedíme v jednom ze tří autobusů, jež nás rozvážejí po různých hotelech. Danuška hlásí do mikrofonu: „Posuňte si hodinky o hodinu napřed. Krétský čas je nyní 21:25, ne 20:25.“„A co zimní čas?“ ozývá se někdo z útrob autobusu. „Taky se tady mění na zimní?“ „Jo, jo, to je pravda,“ poškrábe se delegátka na hlavě. „Dnes v noci se mění čas na zimní. No tak si to nechte, jak to máte.“ Fajn, nemusíme měnit čas.
„Počasí budete mít pěkné,“ pokračuje Danuška vesele dál. „Celý týden má být slunečno, dvacet pět stupňů, ale na koupání to moc není. Hlavně že už tu nejsou komáři, v létě je jich tu spousta.“ Na závěr pronáší sladkou větu: „Ti, co jedou do Stella Palace, se můžou těšit na pozdní večeři v hlavní restauraci.“


 Po ubytování v řadovém bungalovu v typicky řeckém stylu se jdeme projít k moři. Fouká mírný vlahý větřík a je asi 20 stupňů. Jsme na prahu dovolené, zatímco v Česku se začíná šířit předvánoční nálada…

 
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account