Tak tuhle větu slýchám den co den, týden za týdnem, zkrátka stále. O tom, jak moc může ovlivnit naše zdraví byť jen nepatrné vychýlení obratlů, jsme si už řekli. Nicméně abychom se dostali k nějakému řešení, musíme znát příčinu. A ta je mnohdy na místech, kde bychom ji naprosto nečekali. Vemte si třeba hned první bederní obratel.
Pokud máte problém s otevíráním nebo se zavíráním očních víček, máte spadlý koutek anebo máte problém vyjít schody, protože nezvednete nohy a veškerá vyšetření nic závažného neodhalila, tak máme viníka. První bederní obratel – tedy L1 – má na starosti pohyb nahoru a dolů. Mnohdy stačí vrátit obratel na své místo, dát lehčí rehabilitace a potíže většinou pomalu odezní. Podobně je to i se třetím bederním obratlem L3. Mnoho mužů udává zhoršení funkce prostaty poté, co začali mít bolesti v oblasti beder. Jakmile se dá páteř do pořádku, zlepší se i prostata. Pokud se spojí L 2 s L 3, tak to může způsobovat zácpu. L 2 samostatně má na starosti pohyb doleva a doprava. Takže pokud kulháte, jednou z příčin může být právě tento obratel. Časté bolesti břicha u žen zase může zapříčinit L 4.
Poslední obratel L 5 má na starosti libido. Za dobu mé praxe bylo hodně žen, které udávaly nechuť na sex.  Většina z nich mi při následné kontrole páteře řekla úžasnou větu: „Manžel Vám moc děkuje. Najednou mám chuť na sex a manžel je nadšený.“ Platí to i u mužů, i když právě oni o tom zas tak často nemluví. Jen se pak nevěřícně a hlavně opatrně zeptají, jestli je možné, že začali znovu fungovat.
Nepodceňujte stav  Vaší páteře. Dokáže Vám nepříznivě řídit celý Váš život.
Přeji Vám krásný den:-)

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account