Vánoční zelňačka s uzeným tofu
Ingredience
- 2 ks LUNTER TOFU SMOKED
- 50 g sušené lesní houby
- 500 g kysané zelí i s nálevem
- 6 stroužků česneku
- 200 g rajčatové pyré
- 3 l zeleninový vývar nebo voda
- 100 g sušené švestky
- 3 ks bobkový list
- 1 čl. sladká mletá paprika
- 3 čl. uzená mletá paprika
- 1 čl. mletý pepř
- podle potřeby sůl
- podle chuti chilli
- něco navíc: rostlinná
- alternativa klobásy
Instrukce
- Lesní houby si namočíme večer předem, nebo alespoň na hodinku před vařením do teplé vody.
- Do hrnce s vodou/vývarem si dáme kysané zelí i s nálevem. Přidáme nadrobno n nakrájený česnek, bobkové listy, rajčatové pyré, sušené švestky, lesní houby a sůl.
- Vaříme cca 20 minut, následně přidáme uzené tofu nakrájené na kostičky a uzenou papriku.
- Povaříme 30 minut a v případě potřeby ještě dosolíme.
- Pro výraznější uzenou chuť můžete přidat rostlinnou alternativu klobásy a podle chuti i chilli, které zvýrazní všechny chutě.