Vánoční marokánky od Mlékárny Valašské Meziříčí

Vytisknout recept
Med, datle, ořechy, kakao, vanilka … ano Vánoce jsou za dveřmi. A s nimi tvořivé pečení s Mlékárnou Valašské Meziříčí. Ta se snaží zakomponovat své výrobky do celé řady receptů a tipů do Vás. Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání totiž pokrmy nebo pečené lahůdky dokonale zjemní a dodá jim tu správnou poctivou chuť. Nejinak tomu je i u Vánočního tipu v podobě Marokánek. Marokánky pochází původně ze severní Afriky. Jedná se o sladké placičky arabského původu. Dnes je ale zná celý svět. Rozhodně se jedná o zdravější variantu cukroví, protože jako sladidlo je v nich použit právě med a sušené či kandované ovoce. Výborně v Marokánkách chutnají také ořechy, které jsou rovně podobně jako med a ovoce našemu zdraví prospěšné. Tento druh cukroví nám dovoluje být navíc i kreativní, protože můžeme použít připravený recept nebo do něho dát to, co máme rádi my sami.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 20 porcí
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

  • Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání
  • 150 g cukru
  • 40 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 200 g ořechů mandle, pistácie, pekany
  • 60 g hladké mouky
  • 200 g kandovaného ovoce
  • 350 –400 g hořké čokolády

Instrukce

  • Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme máslo a cukr, a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Mícháme do zhoustnutí. Přidáme med, nasekané ořechy a kandované ovoce, vaříme na mírném plamenu další 3 minuty.
  • Poté směs stáhneme z ohně a vmícháme mouku a promícháme.
  • Na plech s pečicím papírem lžící tvarujeme marokánky, necháme mezi nimi rozestupy.
  • Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 10–15 minut dozlatova.
  • Po vychladnutí je potřeme rozpuštěnou čokoládou a necháme zatuhnout.
  • Uložíme na chladné místo nebo rovnou servírujeme.
  • Podle velikosti vyjde 20–25 ks. Doba přípravy je přibližně 60 minut.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account