Rostlinné kuličky v pórkové omáčce

Vytisknout recept
Omáčka nebo bramborová kaše k obědu nutně nemusí znamenat, že součástí jídla bude maso. Výborně vám ho nahradí i rostlinné alternativy a věřte, že to bude dobrý.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 55 minutes
Porce 2
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 x balení Rostlinných kuliček Good Calories
  • 1 lžíce másla
  • 1 malá cibule
  • 1 pórek
  • Sůl
  • 150 ml vody
  • Černý pepř
  • Česnek
  • Majoránka
  • 150 ml smetany 30%
  • 10 g pšeničné mouky
  • 100 g řeckého jogurtu
  • Pažitka na ozdobení

Instrukce

  • V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a pórek. Společně smažíme na mírném ohni se špetkou soli asi 5-6 minut.
  • Přidáme vodu a vaříme pod pokličkou dalších 5 minut.
  • Dochutíme pepřem, česnekem, majoránkou a zalijeme smetanou. Přivedeme k varu.
  • Jogurt důkladně promícháme s moukou a takto vytvořenou směs přidáme do omáčky, promícháme a počkáme, až omáčka zhoustne.
  • Rostlinné kuličky Good Calories můžeme do omáčky přidat rovnou anebo je krátce osmažit v druhé pánvi a následně jimi omáčku doplnit.
  • Podávat můžeme například s bramborovou kaší anebo rýží.

Notes

Zdroj a foto: Good Calories
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account