Nepečený jahodový koláč
Ingredience
- 500 ml smetany ke šlehání Boni
- 100 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 150 g jahodového džemu Karlova Koruna
- 200 g máslových sušenek PENNY
- 450 g jahod očištěných a nakrájených na tenké plátky
Instrukce
- Ve velké míse smíchejte smetanu s oběma cukry a vyšlehejte tuhou šlehačku. Do šlehačky opatrně zapracujete jahodový džem a odložte stranou. Na dno obdélníkové formy 20 × 20 cm rozetřete tenkou vrstvu šlehačky, na ni rozložte vrstvu sušenek. Pokračujte vrstvou šlehačky, nakrájenými jahodami a sušenkami. Vrstvy ještě jednou nebo dvakrát zopakujte, zakončete šlehačkou s jahodami. Přikryjte a dejte do chladu na 1 hodinu, aby byl koláč pevný, nebo na 3 hodiny, kdy bude měkčí a vláčnější.