Domácí hamburgerové bulky

Vytisknout recept
Léto, teplo, slunečné dny a setkávání s přáteli jdou ruku v ruce s venkovním grilováním. Jednou z nejčastějších věcí připravovanou na grilu je hamburger, ke kterému se skvěle hodí domácí bulky. Ta trocha práce navíc s jejich přípravou za to stojí.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 1 hour 30 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 1 hour 45 minutes
Porce 6
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

Kvásek:

  • 150 ml vlažného mléka
  • 1 PL cukru
  • ½ kostky droždí

Těsto:

  • 250 g hladké mouky na kynutá těsta
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • 80 ml oleje
  • špetka soli

Dokončení:

  • rozšlehané vejce s trochou mléka
  • mák sezam nebo kmín

Instrukce

  • Lžičkou vymíchejte v misce suroviny na kvásek a nechte vzejít. Pokud droždí nevzejde, připravte si kvásek nový.
  • Suroviny na těsto a kvásek dejte do kuchyňského robota a nástavcem hák nechte zpracovat hladké, pružné těsto. Trvá to asi 5–7 minut.
  • Dejte kynout pod utěrku asi na hodinu.
  • Posypte pracovní plochu moukou a těsto na ní rozdělte na 6 stejně velkých kousků. Kontrolujte váhou, kynuté těsto často klame.
  • Bochánek nejlépe uhladíte tak, že okraje strkáte dospod, aby byl vršek bulky hladký a nepraskal.
  • Bulky skládejte na plech s odstupy, ještě při pečení nakynou. Znovu je nechte pod utěrkou ještě 10 minut dokynout. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  • Před pečením potřete vejcem s mlékem a posypte podle sebe sezamem nebo mákem. Pečte asi 15 minut do zezlátnutí. Rozkrajujte je až zcela vychladlé.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account