Působí elegantně, něžně a sebevědomě, mají dokonalou pleť a ženy z celého světa je obdivují. Jak to ty Francouzky dělají? Rády o sebe pečují, jsou sebevědomé, zaměřují se na své přednosti a nedostatky zkrátka ignorují nebo je šikovně upozadí.
Hodně péče a s láskou

Na čem Francouzky nešetří a čemu věnují dostatek času je péče. Užívají si své rituály, třeba než jdou večer spát. Čištění pleti je relaxační procedura, kdy si na sobě dávají záležet, stejně jako při nanášení pleťových olejů, sér a krémů. Za co také rády utrácejí jsou pleťové masky a pravidelně navštěvují kosmetické salony a lázně. Podrobně studují složení kosmetických přípravků a přednost dávají přírodní kosmetice. Chrání si pleť před slunce, hlavně obličej, krk a ruce, kde se nejdříve objevují vrásky. Na druhou stranu se nesnaží hystericky skrývat svůj věk – plastické operace a  botoxové injekce je nechávají chladnými. 


Hydratace

Kolikrát jste četla, že máte pít dostatek vody za den? Tak to platí i v tomto případě, Francouzky pijí jen vodu, kávu a večer víno. A termální vodu ve spreji najdete ve většině kabelek francouzských žen.
Makeup – raději méně, ale kvalitní
Protože své pleti věnují tolik času a péče, neschovávají ji za těžké makeupy, bronzery a rozjasňovače. Nechávají svou pleť dýchat. Většinou použíjí na určitá místa korektor, sjednotí pleť pudrem a nanesou lehce tvářenku. Přes den jim stačí jen řasenka, tvářenka a jemná rtěnka. Na večer a významné události milují Francouzky buď kouřové oční stíny nebo červenou rtěnku. Trend konturování a bronzerů je zcela minul, proč by chtěly skrývat svou tvář a měnit její tvar? Jsou to přeci ony, jejich rysy a nebudou ze sebe dělat někoho jiného.

Vlasy aneb vstala a šla

Protože se o své vlasy starají stejně pečlivě jako o svou pleť (do konečků vtírají výživné oleje, mají kvalitní střih a drží se svého osvědčeného šamponu a stylingových přípravků), netráví ráno úpravou vlasů mnoho času. Vstanou, prohrábnou hřebenem a jdou, nebo si umotají ležérní drdol. Žádná věda, žádné výrazné křiklavé barvy a složité drdoly.
Jemně a nenuceně

Hlavní tajemství je v jejich hlavě, Francouzky se nesnaží proplánovitě přitahnout pozornost. Jsou si vědomé samy sebe, pečují o sebe, protože se mají rády, a pokud se vám něco nelíbí, tak si to nechte pro sebe, je to nezajímá. Vyhýbají se všemu přehnanému, příliš silnému obočí, příliš dlouhým a křiklavým nehtům, příliš složitým účesům, bolavýcm plastickým operacím…

Francouzku málokdy uvidíte pětkrát týdně dřít v posilovně, raději bude celý den chodit po městě (to je jejich fitko – všude pěšky) a možná na chvilku omezí bagety a croissanty a přidá na zelenině a bílém mase. Zkrátka si zivot užívají a nečekají na schválení od druhých.

Foto: Shutterstock, pinterest.com, pexels.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account