Švestkový koláč s pudingem

Vytisknout recept
Letos bylo u nás poměrně hodně švestek, tak jsem zkoušela nové recepty a jak je u nás zvykem, jedna dávka nestačí, takže recept musím zdvojit a trošku si ho upravím.
Švestky je dobré vyloupat. Předem rozměklé máslo smíchejte s moukou, cukrem, kypřícím práškem a vejci. Mělo by vzniknout vláčné a nelepivé těsto. To je potřeba buď vyválet a nebo prsty vmačkat do plechu, aby mírně těsto bylo i na boku plechu. Na těsto vyskládejte švestky.
Dále je potřeba připravit pudingový krém. Puding rozmíchejte v mléce, přidejte a rozšlehejte vejce, poté i mouku. Zbylé mléko nalijte do hrnce a pomalu zahřívejte, přidejte máslo, aby rozměklo a nalijte směs s pudingem a cukr. Pomalu zahřívejte, aby nevznikly hrudky stále míchejte.
Po zhoustnutí nalijte na plech a pečte při 180 stupních v rozehřáté troubě necelou hodinku.
Dobrou chuť
Kategorie Dezert
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 45 minutes
Porce 1 porce
Uvařila Veronika Sedláčková

Ingredience

  • 500 g Hladká mouka pšeničná
  • 150 g Třtinový cukr
  • 1 ks Kypřící prášek
  • 1 špetka Sůl
  • 250 g Máslo
  • 2 ks Vejce
  • 1,5 kg Švestky
  • 1 l Mléko
  • 2 ks Puding
  • 6 ks Vejce
  • 4 lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 120 g Máslo
  • 200 g Třtinový cukr

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account