Celerové soufflé
Domů » Celerové soufflé
Celer nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci přivedeme k varu 500 ml vody s citronovou šťávou. Přidáme celer a uvaříme zcela doměkka (asi 15 minut). Vodu scedíme, celer necháme okapat.
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky ušleháme na sníh. Dvě formy na soufflé vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
K celeru přidáme smetanu, ořechy, sýr, mouku, petržel, žloutky a rozmícháme. Dochutíme solí, pepřem a kari kořením. Opatrně do směsi zapracujeme sníh z bílků. Naplníme formy na soufflé a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 15 až 20 minut. Soufflé by mělo naběhnout do výšky a zároveň zezlátnout.200g - očištěného a oloupaného celeru200g - smetana50g - strouhaná gouda2ks - vejce2lžíce - nasekané oříšky2lžíce - citronová šťáva1lžíce - petrželka nasekaná1/2lžička - karipříprava - 40vaření - 15
Související články
-
-
-
Biskubský chlebíček
Petra Bartáčková||Recepty
Postup: Máslo necháme při pokojové teplotě povolit a vymícháme ho s cukrem, poté přidáme žloutky. Mezitím si připravíme sníh z bílků. ...
-
Rychlá svačinka (aneb když vás přepadne návštěva)
ŠárkaKubíková||Recepty
Taky to znáte, když vám nečekaně zavolá kamarádka/ rodina, že jsou skoro za rohem a zastaví se k vám...
-
Rozlítaní ptáčci
Jaroslava Korpášová||Recepty
Na dno kastrolu nakrájíme jednu větší cibuli na kostičky, přidáme na proužky pokrájenou anglickou slaninu a chvíli restujeme. Mezitím...
-
Tokan z bravcoveho pliecka
renatasingh||Recepty
Maso nakrajame na platky a potom na rezance. Na oleji rozskvarime na drobne kocky pokrajanu udenu slaninu, spenime na...
-
Super zdravě: Raw kěšu cheesecake
JanaPulitová||Recepty, dezert
Super zdravě: Raw kěšu cheesecake 1 hrnek Mandle (namočené přes noc)1 hrnek Datle (namočené přes noc)1,5 hrnek Kešu ořechy...
-
Tvarohový dezert s vůní šeříku
JaroslavaFrančíková||Recepty
Víte o tom, že tento impozantní keř a jeho květy jsou nejen ozdobou, ale i pochoutkou určenou ke gastronomickým...