Celer nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci přivedeme k varu 500 ml vody s citronovou šťávou. Přidáme celer a uvaříme zcela doměkka (asi 15 minut). Vodu scedíme, celer necháme okapat.
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky ušleháme na sníh. Dvě formy na soufflé vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
K celeru přidáme smetanu, ořechy, sýr, mouku, petržel, žloutky a rozmícháme. Dochutíme solí, pepřem a kari kořením. Opatrně do směsi zapracujeme sníh z bílků. Naplníme formy na soufflé a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 15 až 20 minut. Soufflé by mělo naběhnout do výšky a zároveň zezlátnout.200g - očištěného a oloupaného celeru200g - smetana50g - strouhaná gouda2ks - vejce2lžíce - nasekané oříšky2lžíce - citronová šťáva1lžíce - petrželka nasekaná1/2lžička - karipříprava - 40vaření - 15