11. Burizónové guľky
-
Bigoš
Iva Lojkásková||Recepty, hlavní jídlo
Bigoš 500 g Vepřové plecko500 g Kysané zelí2 ks Cibule2 stroužek Česnek2 lžička Grilovací kořeníSůl, pepřOlej nebo sádlo Nakrájenou...
-
Rožky s makom
Emília Balonová||Recepty, dezert
Rožky s makom 5 - 6 ks starších rožkov2 dcl mlieka1 - 1,5 lžíce cukormakmleté orechyhrozienka Rožky nakrájame na...
-
Rychlá kakaová buchta
IvanaHybnerová||Recepty, dezert
Rychlá kakaová buchta TĚSTO250 g Cukr krystal300 g Polohrubá mouka4 lžíce Kakao1 ks Kypřící prášek140 ml Mléko100 g Rozpuštěné...
-
Čokoládové suflé
Nikola Sladká||Recepty
Troubu předehřejte na 180 °C. Do misky prosejte špaldovou mouku, kakao a kypřicí prášek a misku dejte zatím stranou. Následně si...
-
ŽEMLOVKA
NelaVávrová||Recepty
Tzv. „zemlbába“ se neobejde bez podušených jablek, ale můžete je doplnit ještě třeba o tvrdé hrušky nebo vlašské ořechy...
-
Francouzské brambory
NikolaKokesova||Recepty
Francouzské brambory 1 kg Brambory300 g Uzenina nebo uzené maso1 ks Menší cibule1 špetka Kmín200 ml Mléko nebo smetanaSůl,...
-
Haruľa
JankaOndrejková||Recepty
Zemiaky a cesnak ocistime a rozmixujeme. Pridame muku a dochutime koreninami. Pecieme na panvici do zlatista8ks - zemiaky8lžíce -...
-
Smetanové těstoviny s uzeným lososem
NelaVávrová||Recepty
Kouzlo spočívá spíš ve zvolených surovinách, kvalitních, ale v tomto množství cenově dostupných.