Babiččina bramboračka

Vytisknout recept
Ideálně večer namočíme sušené houby do studené vody, necháme přes noc "odpočívat".
Ráno do hrnce pokrájíme kořenovou zeleninu dle svých zvyklostí, přidáme namočené houby, brambory pokrájené na menší kostičky, kroupy, česnek a koření. Zalijeme cca 1,5 l vody a na mírném plameni vaříme do změknutí surovin. 
Mezitím si na pánvi z másla, oleje a mouky připravíme jíšku. Tu pak zhruba 10 minut před koncem vaření přidáme do polévky a ještě provaříme. Do hotové polévky můžeme přidat čerstvě pokrájené bylinky - petrželku, pažitku, řeřichu.

2-3ks - mrkev
2ks - petržel
1/2ks - celer
1/2ks - pórek
6ks - brambory střední
2hrst - houby sušené
2ks - kroupy velké
3dkg - máslo
3lžíce - olej
2lžíce - špaldová hladká mouka
1špetka - sůl, pepř, kmín, majoránka
1/2ks - česnek
příprava - 15
vaření - 60
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account