Kuřecí nudličky v hořčično-smetanové omáčce

Vytisknout recept

Toto jídlo je rychlé a jednoduché, a nám chutná.

Cibulku si pokrájíme na drobno

a dáme ji zezlátnout na trochu oleje,

přidáme maso pokrájené na nudličky, osolíme a opepříme.

Maso zprudka opečeme po obou stranách, podlijeme asi sběračkou vývaru

a necháme změknout. (Není li vývar, tak horkou vodu).

Maso podusíme zcela do měkka a pak přidáme 4-6 lžic hořčice, promícháme.

Ve vetším hrnečku si rozkvedláme jednu zakysanou smetanu s hladkou moukou,

rozředíme mlékem a maso zalijeme. Necháme provařit a je hotovo.

Dochutíme citronovou šťávou a trochou strouhané kúry.

Podáváme s rýží, jistě by byla dobrá i jiná příloha.

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka


500g - kuřecí prsa
1ks - cibule
4-6lžíce - hořčice
200ml - zakysaná smetana
ks - mléko dle potřeby
1/2ks - citron
ks - sůl, pepř
2lžíce - olej
2lžíce - hladká mouka (já použila hrašku)
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account