Bravčové kocky na mrkve

Vytisknout recept
Na 3 PL si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu dozlatista, pridáme na kocky nakrájané mäso (3x3cm) a restujeme, dokým sa nám neodparí skoro všetka šťava. Orestované mäso zaprašíme múkou, krátko orestujeme,zalejeme väčšou časťou vyvaru,osol oso, okoreníme,pridáme aj stipku muškátového orecha (nemusí byt) a dusíme pod pokrievkou cca 20 minút. Občas premiešame.
Potom pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, zvyšný vývar a dusíme ešte 15-20 minút, pokiaľ nie je mäsko mäkké.
Pred dovarením dochutíme cukrom (ja som dávala trstinový), citrónovou šťavou a nakoniec vmiešame postupne lyžicu masla.
Podavame s varenou ryžou alebo zemiakmi. 
Dobrú chut *heart*

800g - Bravčové mäso
400g - Mrkva
1ks - Cibuľa
4 (60g)lžíce - Maslo
800ml - Kurací vývar
1(20g)lžíce - Hladká múka
Na ochuteniešpetka - Muškátový oriešok, soľ,MČK
1(20g)lžíce - Cukor
Na dochuteniekapka - Citrónová šťava
příprava - 10
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila BeátaBjaloňová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account