Dýně je hlavně hvězdou podzimu a v létě na ni nemáme ani pomyšlení, ale pokud na ni i teď v obchodech přece jenom narazíte, zkuste tyhle dýňové burgery. Díky dýňovému pyré jsou krásně šťavnaté, římský kmín v nich krásně voní a cizrna příjemně zasytí. Chutnají tak dobře, že je dobře užijete vlastně kdykoliv, kdy na ně přijde chuť – vždyť příležitost na burgery se najde vždycky. Dejte je do nějaké domácí bulky, ty potřete rozmačkaným avokádem nebo majonézou, přidejte zeleninu, pár plátků červené cibule a na maso si ani nevzpomenete!
Postup:
- Nejdříve připravte dýňové pyré. Dýni nakrájejte na kousky, vydlabejte a poté dejte na plech vyložený pečicím papírem. Promíchejte se solí, pepřem a olivovým olejem a dejte péct na 15 minut do trouby vyhřáté na 180°C.
- Upečenou dýni poté rozmixujte s 4 lžícemi vody do hladka. Vodu případně přidejte, aby se vám pyré dobře mixovalo. Dýni můžete také vidličkou rozmačkat na kaši.
- Ovesné vločky a cizrnu rozmixujte najemno, cibuli a česnek nakrájejte na velmi malé kousky. Ve velké míse pak vše smíchejte, přidejte dýňové pyré, sůl a koření. Pořádně promíchejte a dejte do lednice na půl hodinky odpočinout. Během té doby do sebe vločky nasají všechnu tekutinu a těsto hezky ztuhne.
- Z připravené hmoty vytvarujte placičky a na trošce oleje je opečte z obou stran dozlatova.
- Bulku potřete majonézou, poklaďte listy římského salátu, plátky rajčat a kroužky červené cibule. Dobrou chuť! 🙂
PS: Burgery ze zeleniny jsou stejně super. Už jste zkoušeli tyhle burgery z červené řepy?
0,5ks - Dýně100g - Ovesné vločky200g - Cizrna1lžička - Římský kmín1lžíce - Olivový olej1ks - Cibule1,5lžíce - Sůl0,5lžíce - Pepř1lžička - Kurkuma4ks - Hamburger bulka2ks - Rajča4lžíce - Majonéza nebo avokádo4plátek - Salát1ks - Červená cibulepříprava - 15vaření - 15