Makovo - banánový raw vegan cheesecake (nepečený)
Jak na RAW makovo - banánový cheesecake?
- První vytvoříme korpus: z mandlí, kokosu, datlí, 2 lžic karobu.
- Rozmixuj mandle s kokosem a karobem, přidej k nim datle (předem namočených a bez vody). Vše promixuj dohromady a vytvoř korpus, který rozprostři na dno formy.
- Na makovo-banánovou vrstvu si připrav – předem namočené kešu ořechy (nejméně 3 hodiny), mák, banány, rozpuštěný kokosový olej (100g), vodu, javorový sirup, vanilkový lusk nebo vanilkový prášek, mesquite prášek(můžeš vytvořit dezert i bez něho), špetku soli. Nejdříve mixuj samotné kešu, ať je z něj tuhá pasta bez větších kusů kešu. K ní přidej trochu vody, javorový sirup, vanilkový lusk, mesquite prášek, špetku soli – rozmixuj. Pak přilij rozpuštěný kokosový olej. Vytvoř lepivou hmotu, a tu pak rozetři na korpus ve formě.
- Do části tohoto těsta můžeš přidat karob, který ti ho obarví a tvůj dort bude dvoubarevný.
- Teď vytvořte vrstvu RAW čokolády: kokosový olej, sirup a karob (nebo nepražené kakao). Vytvoř ho tak, ať je hustější, takže přidej více karobu.
- Na ozdobu nasyp kokos nebo kakaové zlomky a goji.
- V lednici vydrží cca 7 dní, můžeš ho i zamrazit a podle chuti vždy rozmrazit před podáváním.