Šafránkové rizoto s krevetami

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila Klára Hrbáčová

Ingredience

  • 200 g Rýže arborio
  • 2 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1/2 lžíce Olivový olej
  • 1 l Zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 150 g Sýr cottage
  • 5 - 8 snítek Šafrán
  • 1 špetka Sůl
  • 300 g Vyloupaných krevet
  • 1/2 ks Citron

Instrukce

  • Najemno nakrájenou šalotku nechte společně s česnekem změknout - na kapce olivového oleje v hluboké pánvi. Přidejte nepropranou rýži ( nebude před úpravou nasáklá vodou ) a zlehka jí osmahněte. Postupně přidejte vývar, položte snítku šafránu, dolaďte špetkou soli a nechte vařit.
    Prozatím si nechte na druhé pánvi rozpustit sýr cottage a s poslední dávkou vývaru jej zapracujte do rýže, promíchejte a nechte opět provařit.
    Na pánvi rozehřejte kapku olivového oleje se šťávou z citronu.
    Nasolené krevety lehce z každé strany osmahněte. (2-3 minuty)
    TIP: Šafrán dodá rýži krásnou zlatou barvu, zatímco sýr cottage jí dodá krémovou konzistenci. Krevetky zase doplní chuť a příjemně nasytí. 
     

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account