
Šafránkové rizoto s krevetami
Ingredience
- 200 g Rýže arborio
- 2 ks Šalotka
- 2 stroužek Česnek
- 1/2 lžíce Olivový olej
- 1 l Zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 150 g Sýr cottage
- 5 - 8 snítek Šafrán
- 1 špetka Sůl
- 300 g Vyloupaných krevet
- 1/2 ks Citron
Instrukce
- Najemno nakrájenou šalotku nechte společně s česnekem změknout - na kapce olivového oleje v hluboké pánvi. Přidejte nepropranou rýži ( nebude před úpravou nasáklá vodou ) a zlehka jí osmahněte. Postupně přidejte vývar, položte snítku šafránu, dolaďte špetkou soli a nechte vařit.Prozatím si nechte na druhé pánvi rozpustit sýr cottage a s poslední dávkou vývaru jej zapracujte do rýže, promíchejte a nechte opět provařit.Na pánvi rozehřejte kapku olivového oleje se šťávou z citronu.Nasolené krevety lehce z každé strany osmahněte. (2-3 minuty)TIP: Šafrán dodá rýži krásnou zlatou barvu, zatímco sýr cottage jí dodá krémovou konzistenci. Krevetky zase doplní chuť a příjemně nasytí.











