Jak na domácí trdelník? Je to snadné!

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila LudmilaJedličková

Ingredience

  • 300 g Polohrubá mouka
  • 200 g Hladká mouka
  • 80 g Máslo
  • 70 g Cukr moučka
  • 220 ml Mléko
  • 2 ks Vejce
  • 1 ks Droždí
  • Sůl

Na obalení

  • Skořice
  • Cukr moučka
  • Mleté ořechy
  • Vanilkový cukr

Instrukce

  • Trdelníky nás lákají svou vůní už na každém jarmarku a málokdo jim odolá. 
    Smícháme mouky, máslo, vejce, sůl, cukr, přidáme kvásek a necháme vykynout cca 35 minut. Těsto rozdělíme na dlouhé válečky a omotáme okolo trubiček pomazaných tukem, (nebo okolo zavařovacích skleniček. Ty obalíme alobalem bez něj by těsto nedrželo) a proužky těsta jimi obtočíme. ) a jemně těsto roztlačíme, aby se hezky roztáhlo. Pečeme na 170-180 stupňů na 20 minut.
    Po vyjmutí trdelníku z trouby ještě chvíli počkáme, poté trdelník i s alobalem opatrně stáhneme ze sklenice. Alobal odstraníme a máme hotovo.

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account