
Jak na domácí trdelník? Je to snadné!
Ingredience
- 300 g Polohrubá mouka
- 200 g Hladká mouka
- 80 g Máslo
- 70 g Cukr moučka
- 220 ml Mléko
- 2 ks Vejce
- 1 ks Droždí
- Sůl
Na obalení
- Skořice
- Cukr moučka
- Mleté ořechy
- Vanilkový cukr
Instrukce
- Trdelníky nás lákají svou vůní už na každém jarmarku a málokdo jim odolá. Smícháme mouky, máslo, vejce, sůl, cukr, přidáme kvásek a necháme vykynout cca 35 minut. Těsto rozdělíme na dlouhé válečky a omotáme okolo trubiček pomazaných tukem, (nebo okolo zavařovacích skleniček. Ty obalíme alobalem bez něj by těsto nedrželo) a proužky těsta jimi obtočíme. ) a jemně těsto roztlačíme, aby se hezky roztáhlo. Pečeme na 170-180 stupňů na 20 minut.Po vyjmutí trdelníku z trouby ještě chvíli počkáme, poté trdelník i s alobalem opatrně stáhneme ze sklenice. Alobal odstraníme a máme hotovo.











