Losos s petrželkovou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Porce 0
Uvařila MarieVeselá

Ingredience

  • 1 ks Velká cibule
  • 1 ks Svazek petržele
  • 50 g Máslo
  • 2 lžíce Olej
  • 250 ml Zeleninový vývar
  • 4 ks Losos (filety)
  • 2 ks Brokolice
  • 150 ml Smetana na vaření
  • Citronová šťáva

Instrukce

  • Nakrájíme si cibulku na jemno a nastrouháme si petržel nahrubo.
    V pánvi si necháme rozpustit máslo s trochou oleje a osmažíme si cibulku. Přidáme petržel, kterou si opečeme a podlijeme vývarem. 
    Dusíme 20 minut.
    Filety lososa si dáme na plech, osolíme, opepříme a pečeme také cca 20 minut při 180°C.
    V páře si uvaříme brokolici.
    Rozmixujeme si petrželovou směs, přilijeme smetanu, trochu citrónové šťávy a dáme zpátky na sporák do té doby, než nám omáčka zhoustne. 
    A je to! 😀

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account