Začneme rýží:
Cibuli i česnek si najemno nasekáme a zpěníme na rozpáleném ghíčku. Postupně přidáme 2/3 všeho koření a necháme rozvonět. Přimícháme nahrubo nasekané oříšky (stačí párkrát bacit paličkou přes sáček) a nakonec nakrájené hrozinky, datle či nejlépe sušený rybíz (vcelku).
Pak už přidáme rýži, vše promícháme, poslední 3 minuty orestujeme a podlijeme polovinou vývaru a citronovým juicem.
Kuře:
Obalíme ve zbylém koření (kurkuma, pepř, sůl, skořice) a na pánvi zprudka opečeme na druhé lžíci ghí.
Přichystaný pilaf přendáme do zapékací formy a navrh poklademe kuře. Přelijeme zbytkem vývaru a necháme pod alobalem asi 40 minut zapékat. Zbylých 20 minut odkryjeme a pečeme dozlatova. Pokapeme citronem a podáváme se zeleným salátem.
Rada: Pokud byste se rozhodli dělat kuře vcelku, pak ho doporučuji a) předpéct a b) napěchovat pilafem a jedním bio citronem
Děti obecně toto exotické kuřátko s vůni skořice milují. A já také *heart*
Dobrou chuť 🙂
6ks - kuřecí stehna z farmy 2hrnek - rýže 1ks - cibule1ks - stroužek česneku1/2hrnek - hrozinky, datle nebo nejlépe rybíz1/2hrnek - pistácie a piniové oříšky1lžička - skořice1lžička - kurkuma1špetka - pepř a sůl1l - bujon kuřecí/zeleninový2lžíce - ghí 1 ks - šťáva z 1 citrónupříprava - 30vaření - 90