Panna cotta a příchutí tiramisu

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 10 minutes
Porce 0
Uvařila MarcelaMatalová

Ingredience

  • 4 ks Plátky želatiny
  • 200 ml 33% smetany
  • 200 ml Plnotučné mléko
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • 2 lžička Instantní káva
  • 60 g Cukr
  • 100 g Mascarpone
  • 1 lžička Holandské kakao

Instrukce

  •  
    Postup:
    Želatinu namočíme do ledové vody a necháme nabobtnat. V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, mléko se zrníčky z vanil. lusku. Přidáme špetku soli, kávu a polovinu cukru. Vaříme 10 minut. Nakonec vmícháme zbytek cukru a odstavíme. Vymačkáme želatinu a vložíme ji do smetanovo-mléčné směsi a mícháme dokud se nerozpustí. Tuto směs necháme vychladit a přimícháme mascarpone. Panna cottu rozdělíme do misek a dáme zatuhnout do lednice. Před podáváním posypeme kakaem.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account