Panna cotta a příchutí tiramisu
Ingredience
- 4 ks Plátky želatiny
- 200 ml 33% smetany
- 200 ml Plnotučné mléko
- 1 ks Vanilkový lusk
- 1 špetka Sůl
- 2 lžička Instantní káva
- 60 g Cukr
- 100 g Mascarpone
- 1 lžička Holandské kakao
Instrukce
- Postup:Želatinu namočíme do ledové vody a necháme nabobtnat. V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, mléko se zrníčky z vanil. lusku. Přidáme špetku soli, kávu a polovinu cukru. Vaříme 10 minut. Nakonec vmícháme zbytek cukru a odstavíme. Vymačkáme želatinu a vložíme ji do smetanovo-mléčné směsi a mícháme dokud se nerozpustí. Tuto směs necháme vychladit a přimícháme mascarpone. Panna cottu rozdělíme do misek a dáme zatuhnout do lednice. Před podáváním posypeme kakaem.