Vánoční věnec z červené pšenice BIOHARMONIE
Ingredience
- 150 g Mouka z červené pšenice BIOHARMONIE
- 150 g Hladká pšeničná mouka BIOHARMONIE
- 120 ml Mléko
- 30 g Máslo
- 15 g Droždí
- 1 ks Žloutek
- 1 špetka Sůl
- 1 lžíce Třtinvý cukr BIOHARMONIE
Nápň
- 50 g Máslo
- 4 lžíce Třtinvý cukr BIOHARMONIE
- 3 lžička Skořice Sonentor
Instrukce
- Z vlažného mléka kvasnic a cukru připravte kvásek. Po vykynutí přidejte ostatní suroviny a uhněťte těsto. Nechte vykynout na teplém místě cca 60 minut. Mezitím si připravte náplň. V misce smíchejte máslo, cukr a skořici. Náplň ponechte u tepla, tak, aby byla téměř tekutá. Vykynuté těsto opět propracujte a vyválejte na dostatečně velkém prostoru v co nejtenčí plát. Ten potřete skořicovo-máslovou náplní po celé ploše a zarolujte. Asi 5 cm od kraje začněte rozřezávat srolované těsto z vrchu podélně až do konce. Vzniknou vám dva prameny, které opatrně splétejte tak, aby řez byl na vnější straně. Stočte k počátku a tam oba konce přitlačením spojte. Věnec přeneste na plech s pečicím papírem nebo silikonovou podložkou.Pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 minut do zezlátnutí.Tip: Náplň můžete obměnit za makovou, nebo ořechovou