Vánoční věnec z červené pšenice BIOHARMONIE

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila MichaelaLejsková

Ingredience

  • 150 g Mouka z červené pšenice BIOHARMONIE
  • 150 g Hladká pšeničná mouka BIOHARMONIE
  • 120 ml Mléko
  • 30 g Máslo
  • 15 g Droždí
  • 1 ks Žloutek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 lžíce Třtinvý cukr BIOHARMONIE

Nápň

  • 50 g Máslo
  • 4 lžíce Třtinvý cukr BIOHARMONIE
  • 3 lžička Skořice Sonentor

Instrukce

  • Z vlažného mléka kvasnic a cukru připravte kvásek. Po vykynutí přidejte ostatní suroviny a uhněťte těsto. Nechte vykynout na teplém místě cca 60 minut. Mezitím si připravte náplň. V misce smíchejte máslo, cukr a skořici. Náplň ponechte u tepla, tak, aby byla téměř tekutá. Vykynuté těsto opět propracujte a vyválejte na dostatečně velkém prostoru v co nejtenčí plát. Ten potřete skořicovo-máslovou náplní po celé ploše a zarolujte. Asi 5 cm od kraje začněte rozřezávat srolované těsto z vrchu podélně až do konce. Vzniknou vám dva prameny, které opatrně splétejte tak, aby řez byl na vnější straně. Stočte k počátku a tam oba konce přitlačením spojte. Věnec přeneste na plech s pečicím papírem nebo silikonovou podložkou.
    Pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 minut do zezlátnutí.
    Tip: Náplň můžete obměnit za makovou, nebo ořechovou
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account